Odontologia general

L’odontologia general tradicional, és l’encarregada del estudi del aparell estomatològic que està format pel conjunt d’òrgans i teixits que es troben a la cavitat oral.

A la nostra clínica prestem especial atenció, no només a reparar els problemes existents, sinó a la prevenció per intentar que aquests es puguin evitar.

Per això, el nostre equip està en constant formació, i això combinat amb la més moderna tecnologia, ens permet diagnosticar i aplicar els tractaments adequats a la situació específica de cada pacient. Oferint-totes les opcions i fent que formes part de la decisió que tractament aplicar al teu problema.

Oferim una odontologia integral, amb totes les especialitats i amb atenció personalitzada, amable i cordial perquè els nostres pacients se sentin com a casa i així alleujar les tensions que per a moltes persones implica la visita a el dentista.

És molt important fer un correcte diagnòstic per planificar el tractament, per això ens ajudem de radiovisiografías, càmera intraoral i altres tècniques diagnòstiques.


Odontopediatria

L’odontopediatria és la branca de l’odontologia encarregada de tractar als nens. L’odontopediatra serà, per tant, l’encarregat d’explorar i tractar a l’pacient. També s’encarrega de detectar possibles anomalies en la posició dels maxil·lars o dents per a remetre a l’ortodontista, especialista en ortodòncia, i de fer un tractament restaurador en cas de necessitar-ho.

En el tractament preventiu s’usen segelladors, que consisteix en obturar lleument els solcs i fissures de les peces dentals gairebé sense treure material dental per evitar possibles càries. També són molt utilitzats els protectors bucals per a aquells nens que practiquen esports com l’hoquei, futbol, ​​etc. És possible corregir també la posició de la llengua i millorar la fonètica.

En el tractament restaurador tracta les càries produïdes i les seves conseqüències així com els traumatismes.

La principal diferència entre l’odontologia habitual i l’odontopediatria en el tractament és la presència de les dents temporals o de llet en els nens la qual cosa fa que el tractament canviï, de manera que les lesions ocorregudes en la dentició temporal es tractaran d’una manera diferent que les ocorregudes en les dents permanents. S’ha de realitzar un tractament correcte en la dent temporal per evitar problemes majors en el successor.


Pròtesis

Les pròtesis dentals són tractaments per reposar les dents o queixals absents, per tal de millorar la masticació, la parla i l’estètica.

Els odontòlegs i estomatòlegs són els únics que es troben autoritzats per prescriure pròtesis dentals i adaptar-les a la boca.

Mentre que els protèsics dentals ostenten la condició de fabricants de productes sanitaris a mida i són els que les realitzen per indicació d’un dentista.

Pròtesis Dental Fixa

La pròtesi dental fixa és un tractament per restituir les seves dents naturals desgastats o perduts amb altres fabricats a mida. Poden ser:

Fundes o corones individuals que restauren la part danyada o pèrdua de la dent.

Ponts que substitueixen les peces perdudes i es subjecten mitjançant corones a les dents veïns.

En tots dos casos es requereix tallar o tractar les peces que s’enfunden i sobre les que s’enganxen o cimenten.

Pròtesis Dental Removible

La pròtesi dental removible és un tractament de substitució de les dents que li falten, mitjançant uns aparells que es poden i s’han d’extreure de la boca per a la seva neteja.

Aquests aparells es subjecten les dents veïns mitjançant uns retenidors o ganxos. Normalment descansen sobre la mucosa de la geniva, de manera que es pot notar un petit balanceig a menjar, resultant la masticació no tan eficaç com amb les dents naturals.

De vegades també es poden usar implants per a fixar-la, tant en fixes com en removibles.

Implantologia

La Implantologia és una àrea quirúrgica de l’Odontologia que es dedica a la col·locació d’implants dentals. Els implants dentals són estructures fetes de titani pur, que es col·loquen al maxil·lar oa la mandíbula, i substitueixen les arrels de dents perdudes. Ofereixen una solució segura i permanent per a la substitució d’un o més dents, funcionant com a pilars de suport per a corones unitàries i ponts fixos o removibles, parcials o totals.

Amb l’ús d’implants dentals, el pacient deixa d’haver d’optar per solucions tan incòmodes i antiestètiques com les pròtesis removibles suportades només per la mucosa, recuperant la comoditat oferta per les dents naturals.

Altres avantatges dels implants inclouen:

· Manteniment de l’estructura òssia i estètica facial que es perd amb la falta de dents; Restitució de la capacitat de masticació i la possibilitat d’alimentar-sense la preocupació que comporta el fet de no tenir dents naturals; Manteniment de la integritat de les dents adjacents, tota vegada que no es desgasten com passa quan cal realitzar un pont sobre dents; Millora molt important de la confiança i seguretat que ofereixen les dents naturals, proporcionant als el pacient l’augment de la seva autoestima.

Periodòncia

La Periodòncia és la branca de l’odontologia que tracta les malalties de les genives i de l’os que suporta a la dent. Els mals hàbits d’higiene bucal, tècnica deficient de raspallat, hàbit de fumar, etc. ocasionen acumulació de restes d’aliments i altres irritants que afavoreixen la proliferació de bacteris que produeixen substàncies químiques que s’inflamen i irriten les genives. Aquesta és una de les malalties més comunes que hi ha a causa que no presenta símptomes fins que la malaltia es troba en un estat molt avançat. Els seus principals símptomes són: sagnat freqüent de les genives, principalment a l’raspallar, mobilitat dental i mal alè.

És important tenir en compte que la Periodontitis és una malaltia seriosa que pot ocasionar pèrdua irremeiable de les peces dentals, les quals poden ser reposades amb pròtesis o implants. També la Periodontitis crònica pot afavorir l’aparició d’altres malalties tant bucals com a nivell sistèmic, per tant ha de ser tractada per un especialista.

Estètica dental

Som especialistes en millorar la salut bucodental de les persones, també som experts en aconseguir una estètica dental perfecta.

Els nostres dentistes especialitzats en estètica dental es dediquen a millorar la imatge de les persones que volen tenir un somriure encantadora. D’aquesta forma els pacients obtenen una imatge immillorable que a part d’obrir-los més portes en les seves relacions socials i personals els fa augmentar la seva autoestima i la confiança en si mateixos.

El consum habitual de cafè, tabac i diversos medicaments danyen l’estructura de l’esmalt i produeixen taques a la dentadura que no s’eliminen amb la higiene bucal diària. A part d’altres tractaments com poden ser les caretes, pròtesis fixes (fundes), ortodòncia, coposites … s’usa el Blanquejament Dental (intern o extern), que és una manera ràpida, còmoda i eficaç de tornar a les dents el blanc original perdut al llarg dels anys.

Ortodòncia

L’ortodòncia moderna s’interrelaciona àmpliament amb la resta de les disciplines dentals, i el ortodoncista ha de conèixer les limitacions i recursos de la resta de les disciplines per poder integrar els seus tractaments, des d’una visió més àmplia, no només merament ortodóncica. Aquesta ortodòncia es practica, generalment en equip, en tractaments multidisciplinaris, amb el suport de la periodòncia, la pròtesi, l’estètica dental, etc., per separat serien impossibles o senzillament no es podrien realitzar.

Podriem distingir dos tipus de d’ortodòncia, que serien fixa i amovible.

Dins de la Ortodòncia Fixa tindríem:

Brackets metàl·lics: Els brackets metàl·lics són els més comuns, per la seva fiabilitat, resistència i força aplicada, és el tractament més tradicional en aquest tipus d’ortodòncia.

Brackets de ceràmica: Els bràquets de ceràmica són de gran qualitat i no tenen els inconvenients de losbrackets de plàstic, encara que el seu cost és major, els avantatges que ofereixen els brackets de ceràmica es deuen tenir en compte.

Brackets estètics: Es poden trobar diversos materials en l’elaboració de brackets estètics: brackets de plàstic, bràquets de ceràmica, brackets de safir o brackets de policarbonat, sent els brackets de safir i brackets de ceràmica dels més resistents, no canvia el seu color i és recomanable per a totes les maloclusions ja que si es mossega de manera errònia podria arribar a causar dolors i ferides.

Dins de la Ortodòncia amovible tindríem els aparells removibles usats comunament en nens.

També s’usa aliniadors, que en l’actualitat té un gran nombre de pacients gràcies al seu nivell estètic.

Dr. Osvaldo Sallei www.ortodonciaintegral.com

Endodòncia

L’endodòncia consisteix en l’eliminació de l’nervi de la dent (que és l’extirpació de l’paquet vasculonervioso que es troba a l’interior de la dent i és el causant de dolor dentari) quan està infectat. L’interior de la dent es neteja per mitjà d’uns instruments especials que el deixen lliure d’infecció i s’omple amb una pasta especial.

L’objectiu d’una endodòncia és conservar la dent netejant els conductes, mantenir la seva funció en la masticació i deixar la dent apte per a la seva posterior restauració. Els tractaments d’endodòncia no sempre aconsegueixen els objectius desitjats i, en algunes ocasions, a causa de infeccions o a la destrucció de la peça dentària, aquesta ha de ser extreta.

Cal destacar que en Clínica Dental Centelles, també vam realitzar Reendodoncias, per donar una última oportunitat de salvar la dent abans de ser reemplaçat.

Realitzem Endodòncia rotatòria i amb magnificació amb lupes.

Cirurgia Oral

La cirurgia bucal és la més antiga especialitat reconeguda de l’odontologia i com a part d’ella li concerneix el diagnòstic i el tractament quirúrgic de les malalties, anomalies i lesions de les dents, de la boca, els maxil·lars i dels seus teixits contigus.

La Cirurgia Oral pot ser definida com l’especialitat que s’ocupa de la prevenció, estudi, diagnòstic, tractament i rehabilitació de les patologies bucals, així com de les estructures cervicals relacionades directament o indirectament amb la mateixa.

Dins de la Cirurgia Oral distingim cirurgies menors o ambulatòries com poden ser extraccions dentals simples o complexes. I també un altre tipus de cirurgies de major importància com poden ser els Empelts, Regeneració òssia, Penjalls periodontals, Elevació si maxiliar, Apicectomia, Frenectomia ….

ATM

Els trastorns de l’articulació temporomandibular (trastorns de l’ATM) són problemes o símptomes de les articulacions i músculs de la masticació que connecten la mandíbula inferior a el crani. S’ha de fer un correcte diagnòstic per veure quines possibilitats hi ha de tractament i veure si cal utilitzar plaques de descàrrega.